Verhalen ‘Ik ben Wil’ in boekje, campagne krijgt vervolg

Vrijdag is het eerste boekje met de verhalen uit de campagne ‘Ik ben Wil’ overhandigd aan Titus Vogt senior, weduwnaar van Wil. 

Dokkum In het najaar van 2020 was Wil Vogt het gezicht van de campagne, waarin aandacht werd gevraagd voor Alzheimer, en geld werd ingezameld voor drie lokale goede doelen rondom de ziekte. In persoonlijke verhalen werd vastgelegd wat de ziekte betekent voor de familie, en welke invloed het had op het leven van Wil en haar naasten. De verhalen werden kracht bijgezet door een indringende fotoserie. De campagne leverde ruim €15.000 euro op.

Bekend gezicht

Wil stond altijd volop in het leven. Ze was er altijd voor haar gezin, haar familie, het werk, het ondernemersleven van Dokkum. Ze had een groot sociaal leven en was een graag gezien gezicht in de stad. Tot ze Alzheimer kreeg, de meest voorkomende vorm van dementie. Een slopende ziekte waarvan de tekenen steeds duidelijker werden bij Wil.

Wonen bij haar man Titus in Damwâld ging niet meer. Midden in de coronacrisis kwam ze in april vorig jaar op een noodopvanglocatie in Oosterwolde terecht, voor ze naar het Talma Hûs in Feanwâlden kon, waar ze liefdevol werd verzorgd. Wil Vogt overleed plotseling op 23 november, op 79-jarige leeftijd.

Sportieve actie

‘Ik ben Wil’ gaat als stichting verder om zich in te blijven zetten voor bekendheid aan en lokale goede doelen rondom Alzheimer. Binnenkort wordt er een podcast opgenomen in samenwerking met Alzheimer Café Leeuwarden en Omroep Leo Middelsé. Initiatiefnemer van de campagne en zoon van Wil, Titus Vogt heeft plannen voor een nieuwe sportieve actie om geld in te zamelen.