Nijjiers Skiterij in manege Sanjes in Oentsjerk

Oentsjerk - Manege Sanjes aan de Sanjesreed 8b in Oentsjerk is zaterdag 30 januari het toneel van de Nijjiers Skiterij.

Deze manege, thuisbasis van paardensportvereniging Trynwâlden, beschikt over meerdere binnen- en buitenbakken. De voorzitter van de psv Trynwâlden, Willem Dotinga, is blij dat de vereniging de manege beschikbaar kan stellen voor dit evenement. ,,In tijden van corona moet je elkaar helpen. Voor ons was de keus dan ook snel gemaakt”, aldus Dotinga.

De Nijjiers Skiterij is een initiatief van Ropta Boys, Ternaard, Holwerd, Anjum en Oostergo met als doel geld in het laatje te brengen, nu de kantine-inkomsten volledig zijn weggevallen.

Voor de Skiterij wordt de binnenbak verdeeld in vakken die gekocht kunnen worden. Degene die het vak heeft waarin koe Bertha haar eerste ‘vlaai’ deponeert, wint de hoofdprijs.

Diverse locaties hadden zich aangeboden, maar manege Sanjes heeft de meeste voordelen. De accommodatie is overdekt, dus de festiviteiten kunnen onder alle weersomstandigheden doorgaan, maar daarnaast is het ook voor koe Bertha een perfecte locatie. De manege is gemaakt voor dieren, een belangrijk aspect voor de organisatie bij de keuze.

Ook het corona-protocol dat de organisatie heeft opgesteld, is goed uit te voeren op deze locatie. Kortom een win-win situatie.

Dankzij ondernemend Noardeast-Fryslân zijn er veel prijzen te winnen. De aanvoerders van de voetbalclubs team zullen een bal de binnenbak in trappen: het vak waarin de bal tot stilstand komt, is goed voor een prijs. Deze vakken worden door notaris Hellema vastgesteld, zodat de winnaars onafhankelijk worden bepaald.

Daarnaast geeft een aantal prominenten acte de présence. Burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân zal een bal trappen, ook wethouder Pytsje de Graaf zal een winnaar vaststellen. Zo mogelijk doet ook assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra dat evenals verslaggever Hijlco Broersma. Folkert-Hans Tolsma verzorgt live muziek.

De aanvoerders hebben de manege al verkend, zoals op de foto is te zien. De organisatie is volop bezig met de laatste voorbereidingen, maar deze Nijjiers Skiterij wordt nog meer een succes wanneer er zo veel mogelijk vakken worden verkocht. Deze vakken zijn te koop op www.mgtickets.nl