Roel en Suze Boosman uit Dokkum 60 jaar getrouwd

Dokkum - Roel en Suze Boosma uit Dokkum zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Wethouder Esther Hanemaaijer van de gemeente Noard-east Fryslân kwam het diamanten paar feliciteren en nam een prachtig bos bloemen en een afschrift van de huwelijksakte mee.

Roel Boosman, 87 jaar en Suze Oosterman, 86 jaar, ontmoetten elkaar in september 1958 op de eerste balavond dat seizoen van de Katholieke jongeren beweging in Hotel der Nederlanden in Wildervank. Suze en haar broer Jos gingen aan tafel zitten bij Roel en zijn vriend Peter. Toen Jos ging dansen, vroeg Roel Suze ten dans. Hij dacht eerst dat Jos de vriend van Suze was. Suze kende Roel echter wel en Peter zat bij hun op school. Het klikte tussen die twee en op 21 januari 1961 trouwden ze voor de wet in het gemeentehuis van Wildervank, zodat ze voor een nieuwbouwwoning in aanmerking kwamen. In september 1961 volgde het kerkelijk huwelijk in Veendam. Hier gingen ze ook wonen. Roel werkte toen bij ketelfabriek Ten Horn in Veendam.

Verder voetbalde hij en speelde waterpolo. Suze was actief in de jongerenbeweging en ze was Gidsen leidster bij de Padvinders. In 1972 verhuisde het gezin naar Dokkum. Roel ging werken voor Holtrop en Jansma.

In de jaren erna raakten ze steeds meer ingeburgerd. Roel ging onder andere bij de tennisclub en heeft daar jaren in het bestuur gezeten. In 1973 kreeg Dokkum een overdekt zwembad, en werd ook de zwem en polo club weer nieuw leven ingeblazen. Daar Roel de nodige ervaring uit Veendam en Wildervank had, is hij hier ook in het bestuur gekomen.Tevens was hij trainer, tijdwaarnemer en jurylid. Hij gaf schaakles op de basisschool en later geeft hij geholpen met de opzet van Sport en Spel uitleen.

Ook Suze is erg actief geweest met vrijwilligerswerk. Ze zat onder andere in de oudercommissie van de Bonifatius school en de openbare MAVO en was ze leidster bij de peuteropvang in het Fûgellan, zong bij het kerkkoor, zat in de parochieraad en van daaruit in het bestuur van de gezinszorg, leidde een bejaarden club in de Abdij mee en zat 35 jaar in het bestuur van het prinses Beatrixfonds in Dokkum.

In de vakanties waren ze echte kampeerders, maar na hun werkzame leven hebben ze vele mooi reizen over de wereld gemaakt.

Nu genieten ze nog van hun huis, tuin en kinderen, kleinkinderen en één achterkleinkind.