(Bijna) 100 jaar bussen op Schiermonnikoog

SCHIERMONNIKOOG - In 1924 was het Sake van der Werff (Hotel Van der Werff) die op Schiermonnikoog de eerste autobus aanschafte. Bijna 100 jaar geleden dus. Dit gegeven bracht Eildert Duijff uit Dokkum op het idee een publicatie over het openbaar busvervoer op het eiland samen te stellen. Hij heeft inmiddels al behoorlijk wat informatie gevonden, vooral over de laatste 50 jaar. Maar juist over die interessante eerste 50 jaar is nog veel in nevelen gehuld.

Duijff is er vast van overtuigd dat er in het noordoosten van de provincie (bij oud-chauffeurs?) maar ook zeker op Schiermonnikoog mensen zijn die hem informatie kunnen verschaffen. Alles helpt en hij stelt het dan ook zeer op prijs dat diegenen contact met hem willen opnemen (tel. 0519-220124).

Duijff heeft eerder over het openbaar vervoer in Nederland gepubliceerd, o.a. de vertaling met veel aanvullingen van het boekje over de particuliere busondernemers op Ameland. Een publicatie over bussen op Schiermonnikoog zou dus een mooie aanvulling zijn.