Talant neemt nieuwbouw Hantumerweg in gebruik

Dokkum - Alle 21 cliënten van locatie De Omloop zijn verhuisd naar de nieuwbouw van Talant aan de Hantumerweg 30 in Dokkum. In de loop van volgende week komen daar nog 11 cliënten bij. Het merendeel van hen stroomt in van andere locaties van Talant, waaronder locatie Badhuisweg in Damwâld. 

De nieuwbouw van Talant in Dokkum kwam op de plek, waar vroeger de J.J. Bouwmanschool stond. Het gebouw biedt ruimte aan vier woongroepen van acht cliënten. Elke groep heeft een ruime eigen huiskamer en elke cliënt heeft een ruime zit-/slaapkamer mét eigen badkamer en toilet.

Op locatie Hantumerweg wordt gespecialiseerde zorg geboden: het is een verpleeghuis voor ouderen met een verstandelijke beperking. In het ontwerp van de gebouwen is daar rekening mee gehouden. De huiskamers, gangen, studio’s en badkamers s zijn ruim opgezet en geschikt voor mensen in een rolstoel.

Investeringen

Om gespecialiseerde zorg te kunnen bieden, is er in de afgelopen periode flink geïnvesteerd in het scholen van medewerkers. Alle begeleiders volgden een opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de huisartsenpraktijk in Dokkum. Wekelijks komt er een huisarts op locatie om dossiers door te spreken. Tot slot maken de begeleiders op locatie Hantumerweg gebruik van een geavanceerd domoticasysteem via een app op hun telefoon. Hierdoor kunnen zij sneller en beter reageren.