Robbie Wiersma volgend seizoen trainer van Be Quick Dokkum Vrouwen

Dokkum - Vanaf volgend seizoen staan zowel Vrouwen 1 als Vrouwen 2 van Be Quick Dokkum onder technische leiding van hoofdtrainer Robbie Wiersma. Wiersma wordt de opvolger van Wybe Pieter Zijlstra die heeft aangegeven een nieuwe stap te gaan zetten in zijn trainerscarrière.

Robbie Wiersma: “Er zit veel kwaliteit in zowel Vrouwen 1 en 2 en veel ambitie. Ik kijk er echt naar uit om deze beide teams helpen verder te ontwikkelen en prestaties neer te zetten. Ik ga me er ook hard voor inzetten om een goede verbinding te houden tussen de Jeugdopleiding en de Vrouwenselecties.”

Zaterdags zal Wiersma Vrouwen 1 gaan coachen. Dat is geen onbekend terrein voor hem. Van 2011 tot en met 2015 was hij al eerder werkzaam als hoofdtrainer en -coach bij de Be Quick Vrouwen. Momenteel is hij trainer van de Heren B-selectie van de Dokkumer club.

Het eerste vrouwenteam van Be Quick Dokkum speelt momenteel in de 2e Klasse KNVB. De ambitie van de club is in de komende seizoenen de stap naar de 1ste Klasse KNVB te maken. Zowel bij de Jeugd als de Senioren is er veel positieve energie. Bij de jeugd wordt onder meer met het Kwaliteit en Performance programma voor verdere impulsen gezorgd.