Bonifatiuscup 2021 voor U13 en U15 gaat ervoor

Dokkum - De inschrijving voor de Bonifatiuscup 2021 voor U13 en U15 teams op het Tolhuispark in Dokkum is gestart. Ondanks de onzekerheden over de coronapandemie en -maatregelen heeft het organisatieteam het besluit genomen de voorbereidingen te starten voor het toernooi op Hemelvaartsdag 13 mei 2021. De Bonifatiuscup is een inmiddels bekend geworden voetbaltoernooi voor de jeugd dat door CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum voor de vijfde maal wordt georganiseerd.

Aangepaste vorm

Sjoerd Radersma en Karin Mullender van het organisatieteam kijken er naar uit. Sjoerd: “We vinden het belangrijk dat er waar mogelijk voor de jeugd activiteiten worden georganiseerd. De situatie in de wereld is anders en er is een hoop onzeker. Wij hebben gezegd: ‘we kijken wat wel mogelijk is’. We zetten de schouders eronder en gaan van daaruit bouwen.” Over de organisatie van het evenement staat het organisatieteam in nauw overleg met de gemeente, de besturen van beide Dokkumer voetbalverenigingen en andere organisaties. Het toernooi wordt in een aangepaste vorm afgewerkt en met inachtneming van de geldende maatregelen. In plaats van tweedaags wordt de komende editie een eendaags toernooi. Er is vooralsnog ruimte voor acht U13 teams en acht U15 teams. De aankleding van het voetbalcomplex, de opening, finales en huldiging worden traditioneel voorzien van veel extra’s.

Flexibiliteit

Bij het organisatieteam is het besef aanwezig dat het dit jaar anders is en dat zaken snel kunnen wijzigen. Karin: “We weten dat er onzekerheden zijn en dat het zou kunnen dat het toernooi toch niet door kan gaan ten gevolge van de in mei geldende maatregelen. Of dat we bepaalde onderdelen moeten aanpassen. Daar hebben we gewoon mee te dealen. We moeten flexibel zijn!”

Het motto van het toernooi ‘Voetbalbeleving voor de Jeugd’ blijft fier overeind. Sjoerd: “Dat kwam ook nadrukkelijk terug bij vergadering waar we het besluit hebben genomen. We doen dit voor de voetballende jeugd. We gaan het weer doen met de service en toewijding waarmee we het altijd gedaan hebben. En deze keer met veel aandacht voor veiligheid en gezondheid. We letten op elkaar!”

Aanmelden

Teams van vorige edities hebben zich al gemeld voor de komende editie. Bij de U15 teams gaat het snel met de aanmeldingen. Er is zeker nog ruimte voor een aantal U13 teams. Teams die geïnteresseerd kunnen zich via info@bonifatiuscup.nl melden.