Stadsbeiaardier speelt hits Golden Earring op Dokkumer carillon

Dokkum - Na het spelen van muziek van de Rolling Stones op het carillon van het stadhuis in Dokkum is beiaardier Auke de Boer door Audrey Doornbos, een trouwe fan van de Golden Earring, benaderd met het verzoek mee te doen aan een landelijke actie.

Het is de bedoeling om op de verjaardag van George Kooymans,oprichter en gitarist van die band, de wereldberoemde hit Radar Love te laten klinken uit alle mogelijke speakers, instrumenten etc. Daarbij is het oog ook gevallen op de carillons. De stadsbeiaardier Auke de Boer is bereid gevonden daaraan mee te werken.

Onlangs kwam plotseling een einde aan de legendarische Nederlandse rockband Golden Earring omdat gitarist George Kooymans door de spierziekte ALS niet meer kan optreden. Een groots en spectaculair afscheidsconcert zit er niet meer in. Vandaar dat trouwe fans een initiatief zijn gestart om op de verjaardag van George Kooymans op donderdag 11 maart Radar Love te laten klinken.

Auke de Boer, ook beiaardier van de Martinitoren in Groningen, zal het die dag om 17.15 uur laten horen vanaf de Martinitoren en op vrijdag 12 maart om 15.00 uur vanaf het stadhuis in Dokkum.

En niet alleen dit speciale lied maar Auke de Boer zal een compleet concert geven van ongeveer 30 minuten. Hij zal spelen Antother 45 miles, Just a little bit of peace in my heart, Twilight Zone, Going tot he run, That day, Long Blond Animal, Weekend love, Why do I, Pouring my heart out again en tenslotte Dong-dong-di-ki-di-gi-dong.