Wethouder opent in Kollum eerste officiële CrossFit vestiging in de gemeente Noardeast-Fryslân

Kollum – Op 1 april werd CrossFit Kollum officieel geopend door wethouder Jelle Boerema van de gemeente Noardeast-Fryslân. Dit deed hij door de allereerste Workout Of the Day (WOD) van CrossFit Kollum te volbrengen.

CrossFit is een sport die je kracht, conditie en lenigheid traint. Het is een combinatie van weightlifting, oefeningen met eigen lichaamsgewicht, gymnastiek/turnen en atletiek. Er zit veel variatie in de trainingen en er wordt gewerkt met oefeningen die veilig en effectief zijn en lijken op bewegingen uit het dagelijkse leven. CrossFit is uitdagend en geschikt voor iedereen: van jong tot oud en van onervaren sporter tot topatleet. Het doel van deze sport is om je zo fit mogelijk te laten zijn en lekker in je vel te laten zitten.

CrossFit Kollum is de eerste officiële CrossFit vestiging in de gemeente Noardeast-Fryslân. Het is gevestigd aan de Voorstraat 32, bij Beweegcentrum Balanza in het gebouw. Beide partijen bieden hun eigen abonnementen en activiteiten aan, maar er is ook een combinatielidmaatschap mogelijk tegen een gereduceerd tarief. Bij CrossFit Kollum wordt er getraind in groepen van maximaal 12 personen, onder deskundige begeleiding van gecertificeerde coaches. Mede-eigenaar en coach Yasmin de Jong zal het vaste gezicht zijn binnen CrossFit Kollum. Daarnaast zullen er weightlifting lessen worden verzorgd door Seth Dorenbos. Hij is mede-eigenaar en coach van de CrossFit vestigingen in Kollum, Franeker en Sneek.

Totdat de maatregelen omtrent binnensporten zullen versoepelen, zal CrossFit Kollum de lessen buiten verzorgen. Vraag een proefles aan via www.crossfitkollum.nl. CrossFit Kollum is ook actief op Facebook en Instagram.