Lytje Minsken Route op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog - Toen Joke Eijer van VVV Schiermonnikoog de miniature people in Leeuwarden ontdekte, wist ze meteen: deze piepkleine bewoners zijn ook van harte welkom op Schiermonnikoog.

Inmiddels staan de Lytje Minsken (eilanders voor kleine mensen) op maar liefst 52 plekken op Schiermonnikoog.

Op het eiland is een speurtocht naar de kleinste bewoners van Schiermonnikoog op de meest karakteristieke plekken van het dorp te volgen. De monniken bij De Monnik, uitzwaaiers bij de bushalte, een kiekje bij de vogelkijkhut, tuinders bij de pluktuin en een speedboot bij de jachthaven.

Ontdek een heuse reddingsactie en natuurlijk zeehondjes. Ook bij bekende bedrijven van Schiermonnikoog staan de Lytje Minsken. De supermarktmedewerker bij enige supermarkt van het dorp, elke dag was-dag bij de linnenverhuur, de sexy 4 Dames bij het gelijknamige restaurant en de bouwvakkers bij de enige aannemer.

De Lytje Minsken route bevat hints waar te zoeken, zoals strandpaal, kijkgat, de tweede houten balk, op de metalen beugel van de vlaggenmast, schroef rechts. De route zit vol aanwijzingen en verrassingen voor jong en oud.