Leerlingen Dockinga College winnen NK Metselen

Dokkum - Wieger Jellema, Tsjisse Bruinsma en Ytsen Nijboer, leerlingen van de vmbo-VAKschool van het Dockinga College, hebben een prijs gewonnen bij het NK Metselen.

Het NK Metselen wordt jaarlijks georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek, NKB. Door corona kon de finale niet doorgaan. Daarom zijn de vmboleerlingen en metseldocenten anders uitgedaagd: ‘Metselen voor de lens’. Een film- en fotowedstrijd, het corona-proof alternatief.

Het drietal heeft een video gemaakt over het metselvak en de metselopleiding. Met het gemaakte werkstuk, waarover ze deze video hebben gemaakt, hebben ze de sectorprijs gewonnen.

Een deskundige jury heeft alle ingezonden foto’s en video’s beoordeeld op aspecten als creativiteit, informatie, inspirerend, wervend, originaliteit, technische uitvoering en bruikbaarheid.

De jury zegt over het werkstuk:“Te zien is dat aan het maken van dit filmpje veel werk vooraf is gegaan. Het toont de keramische industrie in de volle breedte: baksteen en tegels. De opdracht van de wedstrijd is goed opgepakt en breder uitgewerkt. Superfilm met vol en zat werk. De afwisseling van film en foto’s is minder optimaal en geeft soms een statische sfeer. Logo-gebruik van BWI en KNB maken het een uitstekende promotie voor het platform BWI.”