Tom Vlasma uit Dokkum 25 jaar bij Spijkerman Kollum

KOLLUM - Tom Vlasma uit Dokkum viert 1 mei zijn 25-jarig jubileum bij Louw Spijkerman Zeevis in Kollum.

Op 13-jarige leeftijd volgde hij een opleiding tot brood-banketbakker aan de bakkerij en horecavakschool in Leeuwarden. Na vele jaren als broodbakker te hebben gewerkt, kwam hij in 1996 in dienst als visverkoper op een ventwagen bij Louw Spijkerman Zeevis in Kollum.

Met grote passie en enthousiasme ging hij hier aan de slag. Het handelen en sociale contacten onderhouden kreeg hij met de paplepel ingegoten. Zijn vader kwam namelijk als verzekeringsagent ook altijd bij mensen thuis om verzekeringen aan te prijzen en te verkopen.

Na 25 jaar gaat hij nog iedere dag met plezier bij de klanten langs om hen te voorzien van een vers gebakken visje, kibbeling,zoute en zure haring en gerookte vis. Hij rijdt wekelijks een vaste route en zo weten de klanten ook precies wanneer hij langskomt. Aangezien de laatste klant van de dag ook graag een visje bij het avondeten wil, stopt zijn werkdag rond de klok van zeven uur. In zijn vrije tijd mag Tom samen met zijn vrouw Sieuwke, graag fietsen en wandelen in de bossen en genieten ze van hun kinderen en kleinkinderen.