Het is voorjaar in de jarige wereldwinkel

Dokkum - In de wereldwinkel aan de Grote Breedstraat 25 in Dokkum zijn allerlei exclusieve en originele fairtrade cadeaus te vinden uit meerdere landen zoals Zimbabwe, Indonesië, Thailand , Tunesië, Peru, Mexico, Nepal Vietnam. Producten met een eerlijk verhaal en heerlijke levensmiddelen uit verschillende culturen.

Klanten die een cadeau aanschaffen dragen bij aan de ontwikkeling van de makers en stellen hen in staat een menswaardig bestaan op te bouwen.

Zaterdag 8 mei staat de landelijke wereldwinkeldag in het teken van Fairtrade en in Dokkum is het dan tevens de jubileumdag van 50 jaar wereldwinkel. Zodra er meer mogelijk is voor wat betreft corona wordt meer aandacht aan het jubileum besteed. Inwoners van de gemeente Noardeast-Fryslân die zaterdag 8 mei ook 50 jaar worden, mogen contact opnemen via wereldwinkeldokkum@gmail.com. Voor hen ligt er een verrassing klaar.

Momenteel is er een kleurrijk assortiment van verschillende vasen en schalen uit Indonesië, maar het assortiment bevat ook leuke attenties voor moederdag.