Sportieve VEENS Testcenter-dag bij v.v. ’t Fean ’58

SURHUISTERVEEN – Op Sportpark De Ketting bij ’t Fean’ 58 in Surhuisterveen organiseerde Veens Voetbal Academie donderdag in samenwerking met @sportschool Fit-Now te Kollum en voetbalvereniging ’t Fean’ 58 een VEENS Testcenter-dag voor jongens en meisjes van 9 t/m 16 jaar.

Na een gezamenlijke warming up begonnen de eerste testen: Eerst werd de snelheid gemeten, uithoudingsvermogen en kracht (samen met specialisten van FIT-NOW) maar ook je schietnauwkeurigheid, tackle- vaardigheden, je tactische handelingssnelheid, je passing, balcontrole en nog meer. De hele dag stond in het teken van (voetbal) testen afleggen en hoge scores halen. Een leuke manier om ieders voetbalkwaliteiten op de proef te stellen en te vergelijken met vrienden en teamgenoten.

De groep van 70 deelnemers werd en tweeën gedeeld. Door de groepen werd er een WK gespeeld. De winnaar van WK toernooi was Italië.

Na de lunch ging men ’s middags verder met de laatste (her)testen en speelde de andere groep het WK toernooi waar je nog extra punten mee kon scoren onder toeziend oog van de trainers. Om drie uur werd het afgesloten met de uitreiking van unieke FIFA-scorekaart! Het was voor de deelnemers een leerzame dag en een geslaagde dag.