Jubileumviering 50 jaar wereldwinkel in Dokkum

Dokkum - Afgelopen zaterdag 8 mei was het een feestelijke dag voor de wereldwinkel in Dokkum. In een feestelijk versierde winkel werd de bezoekers een kop koffie of thee aangeboden met een lekkere traktatie omdat de wereldwinkel haar 50-jarig jubileum vierde.

De inzet van de vele verschillende medewerkers over deze jaren heen heeft het mede mogelijk gemaakt tot deze mijlpaal van 50 jaar. In een speciaal moment op deze dag werd de voorzittershamer symbolisch overgedragen van Lammert Lalkens naar Henderikes Lalkens. Voor dit jubileumjaar werd voor iedere medewerkster een button beschikbaar gesteld met het logo van 50 jaar wereldwinkel.

De winkel is weer aangevuld met een nieuw assortiment van mooie en authentieke fairtrade artikelen, met als blikvangers de verschillende Mexicaanse beelden en kleurrijke vazen en schalen uit Indonesïe en meerdere (h)eerlijke producten waarbij ook moederdag attenties.

De jubileumcommissie hoopt eind oktober in de Fairtrade week meer kenbaarheid en activiteiten te kunnen organiseren in een algemene sfeer als er meerdere mogelijkheden zijn ivm de coronamaatregelen, en kijkt terug op een geslaagde en gezellige dag met spontane reacties van bezoekers.