Toerkoop Voetbaldagen bij Be Quick Dokkum groot succes

Dokkum - Het hoofdveld van Be Quick Dokkum was zaterdag 5 juni druk bezet met 4 x 4 voetbalwedstrijdjes. Mede door de sponsoren, de organisatie en alle vrijwilligers werd het en prachtige Voetbaldag voor de jeugd van O8 tot en met O17. De Voetbaldagen bij Be Quick Dokkum zijn inmiddels een traditie en bestaan al meer dan 20 jaar.

Traditiegetrouw worden alle teams, begeleiders en scheidsrechters op het hoofdveld verwelkomd. Echter, door de regenbui van dat moment gingen de wedstrijden direct van start. Om tien uur begon de eerste wedstrijdronde op de acht velden: elke ronde een wedstrijd van vijftien minuten, waar het er vaak fanatiek aan toe ging.

Tussen de wedstrijden door werd er door Lammert Damsma van elk team een teamfoto gemaakt zodat alle deelnemers een mooie herinnering aan deze dag mee naar huis kregen. Halverwege het toernooi stond er voor alle deelnemers en begeleiding patat met een frikandel en een flesje AA-drink klaar.

Winnaars

O8/O9: goud voor Italië met Merijn de Jong, Sipke Zijlstra, Jorrit Hardholt en Daniel van der Velde. En zilver voor Spanje met Sebas Hiemstra, Sven Weidenaar, Jens Verwer, Erwin de Jong, Bas Haaksma en Niek Reitsma.

O10/O11: goud voor Engeland met Rick Meinsma, Arjen Kramer, Mirthe Bijwaard, Mariëlle Bosstad, Sven de Groot en Lucas de Vries. Het zilver was voor Italië met Martijn Feenstra, Fedde Oene Haakma, Myrthe Schaafsma, Iefke Draijer, Robert Groen en Seb Beintema.

O12/O13: goud voor Nederland met Mathijs Wiersma, Marius Hiemstra, Thomas Jan Dijkstra en Age Menno Kanger. Zilver werd gewonnen door Italië met Jort van der Meer, Roald Barwegen, Ditmer Willems en Sven Nienhuis.

O15/O17: met penalty’s beslist door Schotland met Roan van der Meulen, Ezra Vrieswijk, Jens van der Kloet, Remco Vrieswijk en Famke van der Ploeg. En zilver voor Nederland met Milan Dol, Robert Hellinga, Brent Beukema, Robel Gebreamlak en Jesper Bakker.

Ook de winnaars van het spelcircuit op 3 mei ontvingen afgelopen zaterdag hun prijs:

O8/O9: Bas Haaksma

O10/O11: Julian de Jong

O12/O13: Julian Overwijk

O15/O17: William Bakker

Tekst: Henriëtte Banga | Foto’s: Lammert Damsma