Kollumer wielertalent Bas Luca de Vries op jacht naar de finish tijdens NK

KOLLUM – Wielrentalent Bas Luca de Vries uit Kollum mag in een nieuwe wielerploeg meedoen aan het Nederlands Kampioenschap wielrennen op de VAM-berg bij Wijster. Hij zit sinds kort bij de wielerploeg Wielercombinatie Friesland, die ook nog maar een paar weken los is. Bij het team worden alleen de beste renners toegelaten.

De selectie voor het NK kwam voor hem als een donderslag bij heldere hemel:”Het was een beetje verbazend, per team krijg je maar een kaart en die was voor mij.” Het bestuur heeft voor Bas Luca gekozen omdat hij de meeste kracht heeft opgedaan bij het mountainbiken. Voor deze tocht is dat ook zeker nodig.

Het NK Wielrennen wordt ook dit jaar georganiseerd in Wijster. De wielrenners zullen bijna 200 kilometer moeten bedwingen, om uiteindelijk te finishen. Het NK voor de vrouwen profs wordt op zaterdag 19 juni gereden, maar ook de ”beloften” waaronder Bas Luca. De mannen profs gaan op 20 juni om 12:35 uur van start.

Of de Vries een podiumplaats kan behalen? “Vorig jaar finishten er veertig van de 180 deelnemers. Dus als ik in ieder geval finish ben ik al erg blij.”