WTOC jeugd in oranje gekleed op Nationale Voetbaldag

OUDWOUDE - Voor de jeugd tot en met 12 jaar werd zaterdag op Sportpark de Wygeast in Oudwoude een voetbaldag georganiseerd. Het was ook de Nationale Voetbaldag en de KNVB ‘promoot en sponsort’ deze dag.

De Nationale voetbaldag is ontstaan vanuit het EK2020. Om aandacht te geven aan de waarde van verenigingen als plek van ontmoeting en bron van verbinding. Het jeugdbestuur had de kinderen gevraagd om allemaal in oranje shirts te komen en zo ook een beetje de EK sfeer te brengen op deze dag.

De verschillende jeugdteams legden met hun eigen leid(st)er een spellencircuit af over het trainingsveld en B-veld, nadat ze de gezamenlijke warming-up hadden gedaan en natuurlijk met zijn allen op de foto waren gekomen.

De trainers hadden voetbal gerelateerde oefeningen bedacht, waar ook enkele lastige opdrachten tussen zaten. Zo moesten ze bij een activiteit ervoor zorgen dat badeendjes, die op de goal stonden, er afvielen, door keihard de bal tegen de doelpaal te schoppen en emmervoetbal was ook een lastige opdracht. Verder paardje rijden met elkaar, hindernissen afleggen en dan tussendoor weer een aantal keren opdrukken kostte de nodige inspanning.