Laat direct een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Aangeboden door: Diks verzekeringen

Heb je onlangs geholpen bij een verhuizing naar Dokkum en is er toen een waardevol item gesneuveld door jouw toedoen? Of leen je met regelmatig de computer van een vriend omdat die van jou ongeschikt is?

 

Laat direct een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten en voorkom dat je door onvoorziene ongelukjes in de kosten wordt gejaagd. De volgende keer dat je iemand helpt bij een verhuizing wil je niet opnieuw de kosten willen dekken door je eigen portemonnee open te trekken.

Sluit je direct een aansprakelijkheidsverzekering af, dan worden de kosten die na een ongelukje worden gemaakt, door de verzekering betaald. Lees in deze blog waarom je direct een aansprakelijkheidsverzekering laat afsluiten.

Wanneer sluit je een aansprakelijkheidsverzekering af?

Het is natuurlijk erg vervelend als je per ongeluk iets kapotmaakt dat niet van jou is. Als het van jezelf is, dan is dat al niet fijn. Maar breek je iets van iemand anders, dan komt daar ook nog een stuk schuldgevoel bij op. Waarschijnlijk dat dat onnodig is, maar het heeft toch een bittere nasmaak. Om die schade te minimaliseren en het product deels te kunnen vergoeden, sluit je direct een aansprakelijkheidsverzekering af. Dit is een verzekering waarmee verzekeraars de kosten (deels) vergoeden wanneer jij schade toebrengt bij een product van een ander. Afhankelijk van de waarde van het product is het dan gunstig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Dat geldt ook als je een ongeluk maakt waarbij iemand anders verwondingen oploopt. Om jezelf niet te hoog in de kosten te jagen, kun je met een aansprakelijkheidsverzekering ervoor zorgen dat de kosten vergoed worden.

Wie vallen er onder je aansprakelijkheidsverzekering?

Wanneer je direct een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, dan wordt materiële en letselschade gedekt. Deze schade die je bij anderen veroorzaakt, wordt door de verzekeraar betaald. En niet alleen wanneer jij de oorzaak van de schade bent, want in de volgende gevallen wordt de schade gedekt als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit:

  • Wanneer iemand anders uit je gezin een ongeluk veroorzaakt. Hierbij worden logés, inwonende ouders en personeel ook meegerekend.
  • Als je kinderen hebt die minderjarig zijn, ook als ze niet meer thuis wonen.
  • Als je kinderen meerderjarig zijn en thuis wonen of buitenshuis studeren.
  • Huisdieren vallen ook onder de aansprakelijkheidsverzekering.

Bepaal met welke situaties je regelmatig te maken heeft en voor welke gevallen je een verzekering afsluit. Het direct afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering heeft veel voordelen die hoge kosten besparen. Daarnaast kun je denken over de volgende optie: direct je inboedel verzekeren. Mocht een brand of inbraak jouw inboedel beschadigen of onvindbaar maken, dan kan de inboedelverzekering een groot deel van de schade beperken.

Je aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor het te laat is

Ben je nog niet verzekerd, maar wil je de schade van onverhoopte ongelukken zo laag mogelijk houden? Bepaal de verzekering die bij jou past en laat direct je aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Bekijk ook de andere verzekeringen waarmee je een groot deel van de kosten dekt. Zo kun je zorgeloos je vrienden helpen bij hun verhuizing.