Sportcomplex ‘t Meertenust vernieuwd en duurzaam

WARFSTERMOLEN - De feestelijke opening van het vernieuwde en verduurzaamde sportcomplex ’t Meertenust op Halfweg onder Warfstermolen vond zaterdag plaats.

Voorzitter Hedman Vellenga ontving ‘s ochtends wethouders, sponsoren, obligatiehouders en bestuursleden. Na een terugblik van alle werkzaamheden kon men rondkijken op het sportcomplex.

De club had voor het middagdeel tal van activiteiten georganiseerd: een stormbaan voor de jeugdleden, een koe de wei in voor de verloting van schijt je rijk en een dj voor oudste leden.

Aansluitend na de laatste fluitsignaal van de competitiewedstijd De Lauwers 1 – Zeester 1, die eindigde in 6-0, kon de officiële opening beginnen. Wethouder Fedde Breeuwsma van de gemeente Noardeast-Fryslân was samen met het jongste jeugdelftal bereid gevonden de opening te verrichten. Onder luid applaus van het publiek werd een spandoek onthuld.

Voor de Lauwers betekent de grootschalige renovatie dat er vanuit een duurzame en nette accommodatie sport geboden kan worden voor haar leden.