Sinterklaas komt aan in Westergeest

Westergeest - Zaterdagmiddag stonden veel kinderen met hun ouders te wachten op Sinterklaas in de haven van Westergeest. Enkele pieten die middags al eerder waren gearriveerd reden al door het dorp op de scooter.

Juf Annemarie, die iedereen met een warm welkom toesprak bij de haven van Westergeest, had de kinderen gevraagd om te gaan zingen zolang Sinterklaas er nog niet was.

Tijdens het zingen van de kinderen kreeg juf telefoon van Sinterklaas, hij stond aan de overkant waar hij had overnacht in een tinyhouse op het Ljeppershiem. Hij had problemen met de Boato die het niet deed. Gelukkig was Bob de Bouwer aanwezig in de haven en werd de auto weer snel gemaakt zodat Sinterklaas kon oversteken.

Nadat Sinterklaas in de haven was aangekomen werd een rondrit gemaakt door het dorp met Sinterklaas in de Boato, de vele pieten voorop en alle kinderen liepen er achter aan. Bij het Tiksel stond Sinterklaas zijn stoel al klaar en werden de tekeningen bekeken die de kinderen hadden ingeleverd.

Na afloop kregen de kinderen van de pieten een cadeautje. Daarna gingen de pieten nog bij enkele kinderen langs die niet aanwezig konden zijn bij de intocht.