Start Zalmactie voor Altijd Doen!

DOKKUM - Voor het derde jaar op rij wordt in Dokkum de Zalmactie georganiseerd: iedereen kan warm gerookte zalm kopen voor het goede doel. Foodvans, Lionsclub Dokkum Bonifatius en Stichting Altijd Doen! zetten samen de schouders eronder. De opbrengst komt geheel ten goede aan de activiteiten van de Stichting Altijd Doen!

Lionsclub Dokkum Bonifatius is initiatiefnemer van de Zalmactie. De actie past in de traditie van activiteiten van de Lionsclub voor en door Dokkumers. Sjoerd Radersma van de Lions: ,,Er komt veel samen bij deze actie waar we samen de schouders onder zetten. We doen het voor een prachtig lokaal goed waarbij de opbrengst volledig terecht komt waar het nodig is. En het gezonde product wordt geleverd door de lokale ondernemer Foodvans.”

Met Foodvans heeft de Zalmactie een deskundige en authentieke cateraar aan boord. Foodvans werkt met een pop-up store vanaf de Hogedijken 25 en beschikt over een webshop met een ruim assortiment. Net als vorig jaar is gekozen voor Altijd Doen! als lokaal doel van de Zalmactie. Stichting Altijd Doen is een organisatie die in 2006 in het leven is geroepen door een groep enthousiaste Dokkumers die graag iets extra’s willen doen voor die mensen die het in het dagelijks leven niet altijd even gemakkelijk hebben.

Kerstpakketten

De warm gerookte zalm is per stuks van 200 gram te bestellen in een pakketje met een klein flesje wijn. Bij bestellingen vanaf 50 stuks heeft de organisatie een speciaal arrangement. Geïnteresseerde bedrijven of organisaties kunnen hiertoe contact opnemen met de organisatie via het algemene besteladres. Vorig jaar bestelden verschillende bedrijven bij de Zalmactie voor het kerstpakket van hun personeel.

De leden van de Lionsclub Dokkum Bonifatius zijn online al aan de slag met de verkoop. Via social media, een centraal mailadres om te bestellen en de persoonlijke netwerken van alle leden. De verkoop duurt tot 17 december. Een stuk warm gerookte zalm van 200 gram kost 7,50 en wordt vlak voor kerst afgeleverd.

Nadere informatie en bestellingen: zalmactie@lionsclubdokkum.nl.