MDT ‘Zoek het uit!’ gaat nog 2 jaar door

Regio - MDT ’Zoek het uit!’ is een ontdekkingsreis voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar die nu niet naar school gaan, een tussenjaar hebben, of niet aan het werk zijn. Voor jongeren die keuzes willen maken voor hun toekomst, door hun talenten te ontwikkelen samen met anderen. En omdat ze wel iets willen doen voor de samenleving.

MDT is een uitdagende manier van leren, waarbij de stem, ideeën en inzet van jongeren het verschil maken. Door de goede resultaten in de afgelopen 2 jaar krijgt het project de mogelijkheid om nog eens 144 jongeren zo’n kans te geven.

Partoer ontdekte dat 68% van de jongeren die meededen een nieuwe invulling gaven aan hun leven, zoals starten met een opleiding, werk of vrijwilligerswerk. En alle jongeren vinden na afloop dat zij hun netwerk vergroot hebben, goede begeleiding hebben gekregen en veel plezier hebben beleefd aan MDT ’Zoek het uit!’

De jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen traject. Ze stellen hun eigen doelen samen met de coaches op, ze kiezen de deelname aan workshops, sprekers en MDT-acties, en dragen zelf ideeën aan. Individualiteit en initiatief-nemen wordt aangemoedigd en iedere mening doet er toe. Jongeren voelen zich gehoord. In de vrijheden van MDT schuilt juist de kracht.

Jongeren maken een grote persoonlijke groei door en voelen zich serieus genomen. Voor informatie en aanmelden: www.mdt.frl