Zalmactie voor Altijd Doen groeit door

Dokkum - De traditionele Zalmactie in Dokkum heeft dit jaar € 1.956,- voor Stichting Altijd Doen opgeleverd. De opbrengst van de actie groeit nog steeds. Maandag is de cheque met opbrengst aangeboden aan Stichting Altijd Doen.

Lions Dokkum Bonifatius is initiatiefnemer van de Zalmactie. Edwin de Vries van de Lions is erg tevreden: “We misten dit jaar de verkoop op de Kerstfair maar toch zijn we wederom hoger uitgekomen qua opbrengst dan voorgaande jaren.” Een teken dat de actie aanslaat. Edwin: “We willen iedereen bedanken die zalm heeft gekocht. Hierdoor hebben we Altijd Doen weer een mooi bedrag kunnen geven. Het is belangrijk dat deze Stichting haar goede werk kan blijven doen.”

Bij de Zalmactie is bewust gekozen voor een lokale samenwerking. Naast Stichting Altijd was cateraar Foodvans betrokken in de samenwerking als leverancier van de zalm.

Stichting Altijd Doen

Stichting Altijd Doen is een lokale organisatie die in 2006 in het leven is geroepen door een groep enthousiaste Dokkumers die graag iets extra`s wilden doen voor die mensen die het in het dagelijks leven niet altijd even gemakkelijk hebben. Vlak voor de Kerst werden 175 kerstdiners thuis bezorgd in Dokkum bij mensen die deze steun goed kunnen gebruiken. Volgend jaar hoopt Altijd Doen het Kerstdiner weer op de gebruikelijke wijze te organiseren: een gezamenlijke avond met entertainment, eten en plezier. Ook staat de vakantiedag in 2022 weer op de planning en mogelijk organiseert de stichting nog andere activiteiten het komend jaar.

Zalmactie volgend jaar

De Zalmactie voor het goede doel is inmiddels een traditie aan het worden in Dokkum. Er wordt al weer nagedacht hoe het volgend jaar weer net ietsje beter kan. Edwin de Vries: “Het online verkopen zal toch een blijvertje worden, dus we willen dat nog beter en intensiever gaan doen. Ook gaan we gerichter aan bedrijven en organisaties een aanbod doen in 2022”.