Driehonderd deelnemers aan Stadse Speurtocht overtreft alle verwachtingen

Dokkum - Tryntsje Rekker organiseerde donderdag met Stadscafé Artisante een speurtocht door de binnenstad van Dokkum. Rond de driehonderd kinderen kwamen met hun ouders af op de Stadse Speurtocht.

Door de lockdown was de afgelopen dagen niet veel te niet zo veel te beleven in de stad. Tryntsje Rekker, yogalerares van Yogamatties, bedacht een mooie speurtocht door de stad met zowel de start als het eindpunt bij Artie’s Hoekje. Ido Pranger van Stadscafé Artisante bood de deelnemers na afloop warme chocomelk met slagroom aan.

Tryntsje: ,,Ik vind het leuk om op deze manier iets te kunnen betekenen voor anderen die er graag even op uit willen, te genieten van de omgeving en even gezond bezig zijn in de buitenlucht. Wel had ik enkele slapeloze nachten: ‘hoeveel zouden er komen, 1, 10, 20?’ Maar het overtrof al mijn verwachtingen met driehonderd deelnemers!.”

De Stadse Speurtochtroute leidt door verschillende straten, bolwerken en stegen van Dokkum, met onderweg vragen over leeftijden van gebouwen, bruggen en zomaar enkele woonhuizen. Er worden 3 cadeaubonnen van Van der Velde Boeken verloot onder de deelnemers die alle vragen van de speurtocht goed hebben. Een leerzame tocht waar zelfs de doorgewinterde Dokkumer nog wat van kan opsteken.