Bouwbedrijf Kingma Buitenpost koopt gereformeerde kerk Holwerd

Holwerd/buitenpost De gereformeerde kerk in Holwerd, die sinds september te koop stond, is verkocht. ,,We beginnen het nieuwe jaar goed, we hebben op de valreep van 2021 de voormalige gereformeerde kerk in Holwerd gekocht.”

Op de Facebookpagina van Kingma’s Bouwbedrijf wordt beschreven wat de eerste ideeën zoal zijn voor het voormalige godshuis uit 1933 aan de Elbasterwei. ,,De kerk heeft aan de voorkant drie ingangen die ook alle drie gebruikt gaan worden. De middelste ingang wordt een Airbnb. Het orgel blijft achterin. De zijvleugels worden waarschijnlijk permanent verhuurd of wellicht ook Airbnb. Ook zijn ze geschikt te maken als kangoeroewoning, zorgappartement of voor mensen met een beperking.”

In 2014 is de kerk buiten gebruik gesteld. Sindsdien werd het pand verhuurd aan Waddenbelevingscentrum De Noordhoren. Dat is opgehouden tijdens de pandemie. In februari zijn de laatste vissen overgebracht naar AquaZoo in Leeuwarden.

Een aandenken aan dit verleden is nog steeds terug te vinden in het witte interieur van de zaalkerk, die ruim 400 vierkante meter groot is. Zo is een van de muren beschilderd met een waddenvoorstelling.

Bouwbedrijf Kingma staat open voor ideeën. Ook zijn oude foto’s van de kerk welkom.