Dick Sangers wordt nieuwe hoofdtrainer Be Quick Dokkum

DOKKUM - Dick Sangers wordt met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij eersteklasser CSV Be Quick Dokkum. De in Heerenveen woonachtige Sangers traint momenteel VV Balk dat in dezelfde klasse als Be Quick uitkomt. Daarvoor werkte hij onder meer voor Leeuwarder Zwaluwen, VV Buitenpost en SC Veenwouden.

Dick Sangers kijkt er naar uit: “Be Quick Dokkum heeft me altijd getrokken en ik ben erg blij dat ik hier nu aan de slag ga. Er staat een talentvolle selectie en vanuit de jeugdopleiding komen er de laatste jaren goede spelers door. Ik ben hier als tegenstander regelmatig geweest en dan komt Be Quick op mij over als een warme club die werkt met een heldere visie. En de accommodatie en faciliteiten zijn hier uitstekend. Ik heb er veel zin in!”.

Het eerste herenteam van Be Quick Dokkum speelt momenteel het tweede achtereenvolgende seizoen in de 1ste Klasse KNVB. Na twee promoties via de nacompetities in 2014 en 2017 wist Be Quick vanuit de 3de Klasse KNVB op te klimmen naar de 1ste Klasse KNVB. Bestuurslid Voetbaltechnische Zaken Sjoerd Radersma: “We zijn zeer content met de toekomstige samenwerking met Dick Sangers. We hebben de laatste jaren echt mooie stappen gezet in het niveau met ons eerste herenteam. Dat is belangrijk voor de club en dat willen we vasthouden. Met de ervaring van Dick Sangers op dit niveau krijgen we een trainer die past bij onze speelwijze en die in staat moet zijn de spelers verder te ontwikkelen. Dat is belangrijk, we zijn ambitieus. Onze ambitie is om de komende jaren met veel zelf opgeleide spelers op dit niveau te blijven acteren”.

Na het aangekondigde vertrek van de huidige trainer Henk Konings heeft de club snel gehandeld. Er zijn met een aantal geselecteerde kandidaten verschillende gesprekken gevoerd met een vertegenwoordiging van spelers, staf, bestuur en de Technische Commissie. Hierin werd het beeld van Be Quick bij Dick Sangers bevestigd: “Het waren prettige gesprekken. En we konden ook even de diepte ingaan over hoe ik bijvoorbeeld aankijk tegen teamontwikkeling. Ik had een goed gevoel na de gesprekken”.

Be Quick heeft met Dick Sangers een trainer gevonden die prima lijkt te passen bij de clubcultuur. In de clubvisie staan ambitie en broederschap centraal. Sjoerd Radersma: “In de gesprekken was er ook op dat vlak een ‘klik’. We zijn een vrij grote club en ambitieus maar ook een club waar de grote groep leden zich echt thuis voelt. Al jaren weten we prestaties en plezier te combineren. Dat is echt bijzonder voor een club met deze omvang en is ook onze kracht.”

Be Quik Dokkum en Sangers hebben de intentie vastgelegd voor een meerjarige samenwerking.