Teake neemt afscheid van Westergeest

WESTERGEEST - Conferencier Teake van der Meer, “Lytse Teake fan’e Westereen”, was zaterdagavond voor het laatst in het MFC de Tredder in Westergeest.

Teake, bezig met zijn afscheidstournee, kwam altijd graag in Westergeest. Vroeger in de Fokkema’s Pleats waar hij vaak optrad bij feesten en partijen, de laatste jaren in het MFC de Tredder.

Al meer dan vijftig jaar staat hij nu op de planken met zijn mooie verhalen en sketches. Nu is het tijd om afscheid te nemen van de 81-jarige Teake. Zaterdagavond stond hij voor het laatst op het podium in de Tredder. Een gevulde zaal kon weer genieten van zijn mooie verhalen en typetjes.

Met typetjes als Auke Orgel en het Bermwyfke genoot het publiek met volle teugen. Om half elf werd er afscheid genomen van Teake. De voorzitter van de Tredder, Rinse Andringa, bedankte Teake voor deze gezellige avond en kreeg dan ook applaus uit de zaal.

Uit handen van Griet Nicolai kreeg Teake een groot bos bloemen mee voor thuis. Een gezellige avond waar men met een goed gevoel terug kan zien op het afscheid van Lytse Teake.

Foto Ulbe de Jong