Politiek Actief: de week van de politiek

KOLLUM - Op initiatief van het Bolwerk en in samenwerking met Timpaan Welzijn heeft afgelopen donderdag Politiek Actief plaatsgevonden op het Lauwers College in Kollum.

Een programma waarin jongeren tussen de 15 en de 18 jaar actief worden betrokken bij de gemeenteraadsverkiezingen. De volgende partijen waren hierbij aanwezig: De Waddenpartij, Christen Unie, ELP-NEF, CDA, VVD, FNP en PvdA.

Woensdag 21 november vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats, jongeren die geen 18 zijn krijgen dan geen kans om hun stem te laten horen.

De partijen waren uitgenodigd om deze jongeren te informeren over hun programma en standpunten. De jongeren kregen de kans om vragen te stellen, en keken verbaasd toe dat de partijleden over verschillende stellingen in discussie gingen. Op deze manier zijn de jongeren gestimuleerd om na te denken over wat zij willen in de gemeente waarin zij wonen.

Aan het einde van de middag mochten jongeren stemmen. De stemmen gingen in de stembus en zullen deze week geteld worden.