Stonecrobs ‘plus’ eren Doede Bleeker in Kloosterkapel Sibrandahûs

SIBRANDAHÛS - De formatie Stonecrobs geeft zondagmiddag 18 november een speciaal concert in Kloosterkapel Sibrandahûs. Het viertal brengt fraai singer-songwriter materiaal met als specifiek handelsmerk sterke harmonieuze samenzang. Daarnaast zal de groep met steun van enkele muzikanten van ‘Oade an Doede’ diverse songs uitvoeren van de in maart dit jaar overleden Staverse troubadour Doede Bleeker.

Het muzikale eerbetoon aan de beroemde dichter, zanger, gitarist en visboer uit Staveren vloeit voort uit de nauwe banden die Doede met de Kloosterkapel had. Hij trad er in het verleden regelmatig op. Bovendien was hij destijds ook de initiator van het jaarlijkse benefietconcert ‘Jûn foar de Krystnacht’.

De Stonecrobs staan garant voor een frisse, jazzy en funky getinte popsound, waar je volgens de heren warm van wordt. De zingende neven Johannes en Freerk Siemen Hospes legden de basis voor deze groep. Al snel sloot slagwerker Durk Sybesma zich bij het duo aan, gevolgd door singer-songwriter Bruno Rummler, de ‘omkesizzer’ van Doede Bleeker. In navolging van zijn bekende oom timmert Bruno eveneens al geruime tijd solo als zanger–gitarist aan de weg. In 2014 won hij het Friese songfestival Liet met het liedje ‘Beppe. Dit jaar schreef Stonecrobs het liedjesfestijn als kwartet op haar naam met de compositie 'Yn Frijheid Kinsto Libje'.

Naast de Friese songs speelt de formatie in haar huidige bezetting veel Engelstalige nummers. Zowel op hun debuutalbum als live op het podium straalt deze jonge band een en al enthousiasme uit.

Het concert van de Stonecrobs begint om 15.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. Zie voor meer informatie: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl