Sinterklaas opent eerste voorstelling van Wintercircus Dokkum

DOKKUM - Het Duitse familiecircus Bossle slaat zijn tenten van zaterdag 17 november tot en met zondag 2 december op in Dokkum en presenteert een gezellig wintercircus voor de hele familie. Dus een ieder die houdt van spanning en sensatie, spectaculaire stunts, duizelingwekkende acts en natuurlijk grappen en grollen, mag deze kans niet laten liggen.

Nog steeds zijn de dieren de belangrijkste pijlers in de show. Vele oh’s en ah’s klinken er vanuit het publiek als de prachtige paarden de piste binnen komen draven. Verder passeren pony’s, ezels en alpaca’s de revue. Naast de vele dieren kan het hooggeëerde publiek ook wegdromen bij optredens van cowboys uit het wilde westen, messenwerpers, vrolijke clowns, jongleurs, een knappe koorddanseres en een vuurvreter uit duizend-en-één nacht.

De ruim ander halfuur durende voorstelling wordt gedeeltelijk begeleid door een eenmansorkest. Voor het andere deel is het eigentijdse muziek die de acts ondersteunt. De ultramoderne lichtinstallatie en het gelikte decor maken de ambiance compleet.

De verwarmde circustent in Dokkum staat op het evenemententerrein aan de Parklaan. Er zijn voorstellingen op zaterdag 17 november, zaterdag 24 november en zaterdag 1 december om 16.30 uur. Op zondag 18 november, zondag 25 november en zondag 2 december om 14.00 uur. Op woensdag 21 november en woensdag 28 november om 15.00 uur.

Op zaterdag 17 november komen Sinterklaas en zijn gevolg rechtstreeks vanuit de intocht naar het circus om de eerste voorstelling te openen. Op zondag 18 november komen Sinterklaas en zijn Pieten nogmaals naar het circus.

De circuskassa op locatie is op voorstellingsdagen geopend van 11.00 tot 12.00 uur en vanaf één uur voor aanvang van iedere voorstelling.

Circus Bossle toert de gehele winter door de provincie Friesland en komt ook nog met een wintercircus in Burgum (van 8 december t/m 16 december) en een kerstcircus in Drachten (van 22 december t/m 6 januari). Meer informatie en aanvangstijden? Kijk op www.vanplan.nl. Like ook de Facebookpagina van het circus www.facebook.com/wintercircusdokkum