Volle zaal bij Verkiezingsdebat Ternaard

Ternaard - Een volle zaal wachtte de negen partijen die meedoen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân.

Tijdens het door Dorpsbelang Ternaard georganiseerde debat kwamen de gaswinning, windmolens en zorgvoorzieningen aan bod. Gezien de grote opkomst zijn deze onderwerpen voor veel mensen in Ternaard en omstreken heel belangrijk. Voordat de partijen zich mochten presenteren, werd door Ternaardster Anna Anjema de toekomststoel neergezet. De toekomststoel is een lege stoel die de toekomst vertegenwoordigt en ons eraan helpt herinneren om duurzaamheid mee te wegen in de beslissingen van vandaag. Met deze stoel in het midden was de toekomst vertegenwoordigd en kon het debat van start gaan. Debatleider Marinus Tabak had hier een flinke klus aan. Er werd fel gedebatteerd over de gaswinning en het publiek liet ook keihard van zich horen.

Een korte peiling in de zaal wees uit dat zo’n 25 % van de aanwezigen nog niet wist op welke partij te zullen stemmen. Er viel deze avond dus nog flink wat werk te verzetten voor de partijen. Voor degene die na het debat nog geen duidelijkheid heeft gekregen is er de stemwijzer op noardeastfryslan.stemwijzer.nl en de gemeentekieswijzer.nl

Foto’s Bote Sape Schoorstra