DCQ prikkelt je nieuwsgierigheid

dokkum - Dockinga College Quest is de naam voor de nieuwe afdeling die de school wil opstarten in klas 1 havo en vwo naast het huidige onderwijsaanbod.

Quest staat voor de zoektocht naar jezelf: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik leren? Waar ben ik goed in? DCQ staat dus voor onderzoekend leren. De nieuwsgierigheid en interesses van leerlingen worden aangeboord en hun persoonsontwikkeling staat voorop.

De visie van de school is dat die de leerling meer eigenaar willen laten zijn van zijn/haar eigen schoolwerk. De leerling van nu is een nieuwsgierige en kritische leerling die met de hedendaagse technologie opgroeit. De 21st century skills staan centraal in het curriculum dat Dockinga wil bieden. De ICT-vaardigheden, studievaardigheden, talentontwikkeling en kennis vergaren vormen het onderwijsaanbod.

Het Dockinga College houdt woensdag 7 november een informele discussie over de nieuwe afdeling DCQ. Iedereen is welkom op de locatie ’t Omnium van het Dockinga College aan de Parklaan 5 in Dokkum. De avond begint om 19.30 uur.