Eerste ZZP-ontbijt brengt gevarieerde groep zelfstandigen samen

DAMWALD - Het eerste ZZP-ontbijt voor ZZP’ers uit de Dantumadiel, Dongeradiel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. werd woensdagochtend bezocht door een groep enthousiast zelfstandigen. Het ontbijt, dat gefaciliteerd werd door de gemeente Dantumadiel, was een initiatief van vormgever Janne Wiersma en tekstschrijver Johanna Kommerie en had als doel om zelfstandigen uit de regio kennis te laten maken met elkaar.

Het ontbijt trok een gevarieerd publiek. ,,Van mollenvanger tot edelsmid en van bloemist tot administrateur”, somt Johanna Kommerie op. ,,Met een groep van ongeveer twintig mensen hebben we bijeen gezeten, kennis met elkaar gemaakt en ervaringen uitgewisseld.”

Gesprekken gingen aan de ontbijttafel bijvoorbeeld over hoe om te gaan met een klachten van een klant, pensioenopbouw en het werven van nieuwe klanten.

De reacties op het - gratis bij te wonen - ontbijt waren veelal lovend. ,,Wat de meeste aanwezigen prettig vonden was de laagdrempeligheid van het ontbijt. Door met elkaar te ontbijten maak je gemakkelijk contact”, aldus Janne Wiersma.

Het eerste ZZP-ontbijt smaakt naar meer. De initiatiefnemers beraden zich op een eventueel vervolg.