De Fûgelfreonen organiseert grote vogelshow in ZAAL TIEN

DE WESTEREEN - Voor de vijfde keer organiseert vogelvereniging de Fûgelfreonen in De Westereen haar tentoonstelling in ZAAL TIEN. Hier is voldoende ruimte om het grote aantal ingebrachte vogels op een goede manier te laten zien. Met daglichtlampen komen de perfecte kleuren van de vogels uitstekend tot hun recht. Door de meer dan 250 tot 300 inzendingen van Europese cultuurvogels, kleur- en postuurkanaries, tropen en parkietachtige soorten vogels in alle kleuren en soorten is het een lust om hiernaar te kijken en te luisteren.

Vogelliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom op donderdag 8 november van 20.00 uur tot 21:30, vrijdag 9 november van 10:30 tot 21:00 uur en zaterdag 10 november van 10:00 tot 15:00 uur in ZAAL TIEN in De Westereen. Kinderen zijn ook welkom. Dit is een mooie manier om de jongeren te leren genieten van de vele mooie vogelsoorten. Er zijn altijd leden van de Fûgelfreonen aanwezig om uw vragen te beantwoorden. De toegang is gratis.

Op woensdag worden alle vogels door keurmeesters op een aantal kenmerken gekeurd. Men let o.a. op de bouw, vorm van de snavel en het kopje, de verentekening van de vogel en het patroon van de kleuren, ook wordt gekeken naar de conditie van de vogel, dit kunnen zij zien aan de veren en de spierkracht van de vogel. De keurmeesters zijn speciaal door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers opgeleide keurmeesters. Uiteraard worden de mooiste en beste exemplaren met een prijs beloond, hier zijn diverse categorieën voor.

Ook zijn er weer een paar volières waar diverse soorten vogels inzitten, bezoekers kunnen de vogels van heel dichtbij bekijken en hierdoor ook de verschillen zien waar de keurmeesters op letten.

Voor de kinderen liggen er kleurplaten, bij inlevering maken ze kans op een leuk prijsje.