De Eerste Lokale Partij Noardeast-Fryslân bezoekt Buorkerij Klaver

OUDWOUDE - Door ELP-NEF is op 17 oktober een bezoek gebracht aan Bourkerij Klaver in Oudwoude. Op de kaas- en zuivelboerderij wordt de zuiveltak geleid door Geeske Klaver. Een gepassioneerde vrouw met een echt boerenhart. Zij maakt prachtige pure en overheerlijke zuivel producten die aan huis worden verkocht. Producten zoals kaas, vla, yoghurt en kwark. Stuk voor stuk heerlijke producten.

Alle en Geeske runnen daarnaast samen met Alle zijn vader de melkveehouderij, zij zijn dan ook zelf de toeleveranciers van de verse melk om de prachtige eigen producten te produceren. Ze houden allemaal van het boerenbedrijf maar ervaren net als alle boeren de steeds groter wordende regeldruk binnen het boerenbedrijf als last.

Bij dit bezoek werd duidelijk hoe mooi en belangrijk een gecombineerd bedrijf kan zijn voor het behoud van de werkgelegenheid.

ELP-NEF benadrukte tijdens dit bezoek voorstander te zijn van soepele regels, snelle procedures en voorstander te zijn van gecombineerde bedrijven daar waar mogelijk.