225 hardlopers bij warme jubileumloop van Fytris

DE WESTEREEN - De Fytris jubileumloop trok 225 hardlopers naar De Westereen.Nog nooit was het zo warm geweest in de veertig jaar dat de Fytrisloop in De Westereen werd georganiseerd. Er werd voor het eerst een nieuwe route gelopen.

SC Fytris en SV Friesland kunnen goed samenwerken, dat blijkt wel bij de organisatie van de jaarlijkse Fytrisloop die ze beiden al zo lang organiseren. SV Friesland kwam na enkele lopen die Fytis zelf organiseerde er bij in de organisatie en verzorgen de inschrijving, tijdwaarneming en eindverzorging.

Voor de vrijwilligers die als verkeerregelaar, verzorgers, routeuitzetters, voorfietsers en bezemfietser en sponsoring werd door het team van Fytris geregeld.

Prijzen zijn er niet te winnen maar wel kreeg iedere snelste loper of loopster een boeket bloemen aangeboden door Jilderda Bloem, ook de COOP en Multimate Bouwmarkt sponsorden deze loop. Ook Kroon Vleeswaren gaf al de deelnemers en vrijwilligers leverworst mee naar huis.

Keimpe Roedema (medeoprichter en voormalig bestuurslid van Fytris ), die al vanaf de beginjaren een vaste kracht van deze loop is, schoot nadat Tiny Wouda de lopers uitgelegd had hoe de routes stonden aangegeven met bordjes en pijlen op de weg de lopers weg.

De uitslagen staan op de sites www.scfytris.nl en www.svfriesland.nl.

Dit was een mooie laatste test voor de Berenloop op Terschelling die over drie weken plaatsvindt op Terschelling. Vol lof was men over de nieuwe route en organisatie.