Speciale editie Fytrisloop wegens jubileum

DE WESTEREEN - SportClub Fytris en SV Friesland organiseren dit jaar voor de veertigste keer de Fytrisloop in De Westereen. Het is een speciale loop want Fytris bestaat dit jaar veertig jaar.

De club is opgericht op 31 Oktober 1978. Heel veel lopers die mee doen vragen hoe men aan de naam Fytris is gekomen. Fytris is ontstaan uit de club Otto Ebbens toerclub. Er waren een aantal redenen om de club een nieuwe naam te geven. Er was verwarring met de gelijknamige wielervereniging Otto Ebbens uit Zwaagwesteinde en het feit dat de leden zich met meer dan alleen met fietsen gingen bezig houden speelde mee. Bovendien werd er 's winters ook geschaatst en zomers kwam de triathlonsport erbij. Onder de leden werden er diverse nieuwe clubnamen verzonnen. De vondst van Frans Hoekstra werd uiteindelijk de keus. SC FYTRIS een op het oog een Latijns aandoende naam, maar het is een samentreking van de Friese woorden: Fytse, Rinne en Swemme.

De loop op zaterdag 13 oktober start om 11.00 uur. Inschrijven kan vanaf 10.00 uur in de kantine van VVZ. Er is weer een prachtig parcours uitgezet, waarvan de halve marathon precies is nagemeten.

Deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit de volgende routes: 6,3 km,10,8 km,17,5 km en 21,1 km. De Kidsrun is komen te vervallen dit jaar. Onderweg zijn er vier verzorgingsposten en voor elke afstand is er een voorfietser. Voor meer informatie www.scfytris.nl