Onthulling nieuw logo gemeente Noardeast-Fryslân

dokkum - Tijdens de opening van de Admiraliteitsdagen, vanavond in Dokkum, is het logo van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân feestelijk onthuld.

Deze gemeente ontstaat vanuit de herindeling van de gemeenten Ferwerderadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. en is op 1 januari 2019 een feit.

Het nieuwe logo verbeeldt het veelzijdige karakter van Noardeast-Fryslân. Letterlijk en figuurlijk. Letterlijk, in de vorm van speciaal ontwikkelde karakters (lettertype ‘Noardeast-Fryslân’) in het logo. Figuurlijk, omdat ze symbool staan voor de bijzondere onderscheidende kwaliteiten van de gemeente en inwoners: Grutsk, iepen, behelpsum, rêst, trochsetters, romte en mienskip.

Noardeast-Fryslân krijgt met dit logo voor het eerst een eigen gezicht. De nieuwe huisstijl is tot stand gekomen door samen met het bureau JUNCTION op zoek te gaan naar wat de nieuwe gemeente bindt en bijzonder maakt. Dat bleek een combinatie van karakteristieke kenmerken van de omgeving en de karaktervolle inwoners van de nieuwe gemeente.

Link naar de introductiefilm logo gemeente Noardeast-Fryslân: https://youtu.be/PS7nND0E8zU