Poiesz reikt € 143.869,01 uit aan Maarten van der Weijden

Regio - Poiesz Supermarkten B.V. heeft een bedrag van € 143.869,01 verzameld voor de Maarten van der Weijden Foundation. Op zondag 2 september werd dit bedrag bekend gemaakt tijdens het Watersport & Spelfeest op het starteiland in het Sneekermeer. Maarten van der Weijden was zelf aanwezig om de cheques in ontvangst te nemen.

Tijdens dit feest heeft een team van 50 Poiesz medewerkers en klanten alsnog 500 en 2000 meter gezwommen voor het goede doel. Het bedrag is ingezameld door het Poiesz-team wat mee zou doen aan de officiële Elfstedenzwemtocht van de Maarten van der Weijden foundation. Het team bestond uit 50 Poiesz medewerkers, afkomstig uit de 70 Poiesz filialen en het hoofdkantoor. Niet alleen medewerkers maar ook 20 klanten van Poiesz zouden in diverse steden meezwemmen. Het Poiesz team heeft in totaal € 83.112,41 ingezameld.

Daarnaast hebben klanten ook gedoneerd, want de afgelopen weken heeft Poiesz in samenwerking met haar leveranciers wekelijks van een aantal geselecteerde aanbiedingen 9,5 cent per aankoop gedoneerd. 9,5 cent omdat Poiesz dit jaar 95 jaar bestaat. Ook konden klanten hun statiegeld doneren. Dit heeft in totaal € 60.756,60 opgeleverd.

Het Watersport & Spelfeest werd georganiseerd vanwege de 95e verjaardag van de supermarkt van het Noorden. De 950 aanwezige klanten konden genieten van een foodfestival en meedoen aan tal van activiteiten zoals flyboarden, skûtsjesilen, suppen en er werden diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd. Klanten konden toegangskaarten voor dit feest winnen door mee te doen aan diverse winacties.