Fotoserie: plaatsing fiets- en voetgangersbrug

dokkum - De bouw van de fiets- en voetgangersbrug in Dokkum is in volle gang. Vandaag (vrijdag 31 augustus) zijn de aanbruggen geplaatst door hoofdaannemer Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw BV uit Harlingen. Dit zijn de vaste delen van de wal van naar de pijlers.

Het beweegbare deel van de brug wordt na 9 september geplaatst. Tijdens het plaatsen van het beweegbare deel wordt het Dokkumer Grutdjip twee dagen gestremd voor de scheepvaart. Na het plaatsen is de brug nog niet klaar voor gebruik. De elektrische installatie moet eerst nog worden aangelegd. Deze bestaat o.a. uit systemen voor de aandrijving en kabels voor de bediening met camera’s vanuit de Schreiersbrug. Tot slot volgt er een periode van testen en keuringen. In de periode tot de oplevering zal de brug open blijven staan voor de scheepsvaart.

De oplevering is eind oktober. Tegelijkertijd met de bouw van de brug is Oosterhof Holman ook bezig met de vervanging van de damwand langs de Harddraversdijk. Dit betreft het gedeelte tussen de Halvemaanspoort en de Schreiersbrug. Een deel van de oever krijgt een natuurlijke uitstraling.

Foto’s Jan van Empel