Een levensgroot nest voor Vogelfestival NP Lauwersmeer

LAUWERSOOG - Op zondag 16 september vindt in Nationaal Park Lauwersmeer het 'Vogelfestival: kom uit je nest!' plaats. In het water van het Lauwersmeer, vlakbij het festivalterrein, bouwt beeldhouwer Izaak Zwartjes een levensgroot nest. Op dinsdag 28 augustus is hij samen met zijn vriend Pieter Vreeken in twee bootjes vertrokken vanuit Leiden. Ze varen naar Lauwersoog en Izaak verzamelt tijdens deze reis de materialen voor zijn te bouwen nest. Tijdens het festival kun je zijn kunstwerk van dichtbij bekijken; de bootjes van Izaak varen vlak langs het nest, zodat je alle details goed kunt zien.

Over land reizen er twee documentairemakers met Izaak en Pieter mee. Zij leggen de reis vast, zodat iedereen kan zien hoe het nest tot stand is gekomen. Deze korte documentaire wordt tijdens het Vogelfestival vertoond.

Over Izaak Zwartjes

Izaak Zwartjes (Leiden, 1974) is een Nederlands beeldend kunstenaar. Hij bouwt monumentale beelden en installaties met aangetaste en halfvergane voorwerpen en materialen. Met de materialen grotendeels afkomstig uit afval en de natuur blijft het proces van beeldhouwen voor Izaak Zwartjes een voortdurende ontdekkingsreis naar de oerbron. In een poging de geciviliseerde wereld achter zich te laten bouwt hij schuilplaatsen en onderneemt hij pelgrimstochten in zelfgebouwde voertuigen.

Vogelfestival: kom uit je nest!

Het Vogelfestival wordt een festival met muziek, lezingen, lekker eten en drinken, excursies, kunst, wetenschap en theater. Een festival waar vogels centraal staan maar dat niet alleen leuk is voor de echte vogelaar, maar voor iedereen!

Meer informatie: www.np-lauwersmeer.nl.