‘Noardeast-Fryslân’ vlagt voor Admiraliteitsdagen

kollum/ferwert Op vrijdagavond 7 september wordt tijdens de Admiraliteitsdagen het logo van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân op spectaculaire wijze bekendgemaakt.

De drie gemeenten die over enkele maanden de gemeente Noardeast-Fryslân vormen, hebben de Admiraliteitsdagenvlag in top hangen. De burgemeesters Van den Berg en Bilker van de gemeenten Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. hesen donderdagmiddag de vlag in top bij hun gemeentehuizen, samen met voorzitter Jan Michiel van der Gang van de Admiraliteitsdagen. Ook in Dongeradeel hangt de vlag in top. De drie gemeenten vormen vanaf 1 januari 2019 de gemeente Noardeast-Fryslân.

,,De Admiraliteitsdagen kunnen een nieuwe gemeenschappelijkheid creeëren in de gemeente Noardeast-Fryslân”, stelt Jan Michiel. “Nu al komen veel programmaonderdelen van het festival uit de dorpen rondom Dokkum. Denk aan de medewerking van korpsen en koren, de Univé Slag om Noardeast-Fryslân, verschillende bands uit de regio. Dorpen en Dokkum vormen samen het succes van de Admiraliteitsdagen. Nu we straks een grote gemeente vormen, kan het nog meer een evenement van ons allemaal worden.”