Programma rond 11stedenzwemtocht in Dokkum uitgesteld

dokkum - Omdat de eerdere verwachte doorkomsttijd van zwemmer Maarten van der Weijden in Dokkum van 7.30 uur niet zal worden gehaald, wordt ook het podiumprogramma uitgesteld. Het podiumprogramma op de Zijl rond de doorkomst van Maarten van der Weijden in Dokkum begint nu om 9.00 uur.

Hoe laat Maarten Dokkum passeert, is nog onduidelijk. Maarten van der Weijden is op dit moment bezig met zijn 11stedenzwemtocht, waaraan hij vrijdag begon. Rond zijn doorkomst langs het keerpunt in Dokkum heeft Rotary Dokkum een podiumprogramma georganiseerd. Verschillende sprekers zijn uitgenodigd hun verhaal te doen: patiënte en liedjesschrijfster Lisanne Spaander; longarts en columnist Sander de Hosson; plastisch chirurg Danielle Derks en Olympisch kampioen volleybal en geboren Dokkumer Jan Posthuma. Er is een presentatie en uitleg over onderzoek naar kanker, en het geheel wordt opgeluisterd met muziek.

In Dokkum ontvangt Maarten zijn een na laatste stempel, voor hij naar de finish in Leeuwarden zwemt. Hoe het stempelmoment eruitziet blijft nog even geheim, maar zeker is dat het iets bijzonders zal worden. Loco-burgemeester Pytsje de Graaf is hierbij aanwezig, alsmede een bekende Dokkumer figuur.