Vervroegd programma doorkomst Maarten in Dokkum

Dokkum - Maarten van der Weijden is op dit moment bezig met zijn 11stedenzwemtocht. Hij verwacht maandagochtend rond 7.30 in Dokkum op het keerpunt in het Kleindiep te zijn.

Het podiumprogramma op de Zijl rond de doorkomst van Maarten in Dokkum, gaat gewoon door, maar begint eerder: al om 6.30 uur. Verschillende sprekers zijn uitgenodigd hun verhaal te doen: patiënte en liedjesschrijfster Lisanne Spaander; longarts en columnist Sander de Hosson; schrijfster Anke van Haften en Olympisch kampioen volleybal en geboren Dokkumer Jan Posthuma. Er is een presentatie en uitleg over onderzoek naar kanker, en het geheel wordt opgeluisterd met muziek. Publiek is welkom.

Cityswimmers naar Grachtzwemmen

Deelnemers die zich hadden ingeschreven voor de Cityswim in Dokkum rondom de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden, mogen als alternatief zonder inschrijfkosten meedoen met het Grachtzwemmen op zondag 9 september tijdens de Admiraliteitsdagen. Dat heeft Rotary Dokkum in overleg met de organisatie van het Grachtzwemmen besloten, nadat vrijdag bekend werd dat Cityswims in alle elf steden zijn afgelast, vanwege de slechte waterkwaliteit.

Het Dokkumer Grachtzwemmen is een zwemevenement met twee afstanden, dat jaarlijks georganiseerd wordt door ZPC de Granaet en Lionsclub Bonifatius. Het vindt plaats op zondag 9 september tijdens de Admiraliteitsdagen. De eerste afstand is 'Het Keerpunt van Dokkum', een tocht van 500 meter door het Grootdiep. De tweede afstand is 'De Nautische Mijl van Dokkum', een tocht van 1.852 meter door het water van het noordelijke deel van de Dokkumer bolwerken. De afstanden zijn daarmee vergelijkbaar met de afstanden van de Cityswim. Deelnemers worden over deze alternatieve deelname geinformeerd door de Maarten van der Weijden foundation.