Anouska Koster twaalfde in hartje London

DE WESTEREEN - De Westereense Anouska Koster stond afgelopen weekend aan de start van de Prudential Ride London Classique, een dameskoers op het allerhoogste niveau: de Women`s World Tour.

In hartje London maakten de dames er een snelle wedstrijd van. De 65 kilometer werden in minder dan anderhalf uur afgelegd. In de eindsprint bleek Kirsten Wild de snelste voor Anouska`s ploeggenote Marianne Vos. Elisa Balsamo maakte het podium compleet. Anouska zelf sprintte naar een 12e plaats.

“Het ging goed in London. Het ging echt supersnel, daar moest ik wel even aan wennen na al die klimkoersen. In de finale was er nog een grote valpartij. Ik kon deze net ontwijken, helaas ging Jeanne er vol overheen. Marianne werd in de sprint mooie 2e. Zelf schoot ik door de valpartij naar de verkeerde kant van de weg, waardoor ik net als veel sprinters een beetje ingesloten raakte. Uiteindelijk word ik nog 12e na een mooie koers”, aldus Anouska.

Drukke maand

Eerder deze maand was Anouska ook al in de weer op het hoogste niveau van het dameswielrennen. Na het Nederlands kampioenschap op 1 juli trok De Westereense naar de Giro Rosa, de dameseditie van de Giro d`Italia. In Italië werden goede en mindere momenten afgewisseld. “Het hoogtepunt was natuurlijk de ritwinst van Marianne Vos en de goede eindklassering van Sabrina Stultiens. Verder hadden we vaak pech op de belangrijke momenten”, keek Anouska terug op de Giro.

Na de Giro trok Anouska door naar Frankrijk voor La Course, een zware eendagskoers op het parcours van de mannelijke collega`s die de Tour de France reden. “Het was mooi om de Toursfeer mee te maken, al was het wel een loodzware koers. Ook omdat de Giro natuurlijk nog ‘vers’ in de benen zat. “

Criteriums en meer

Anouska is de komende dagen in Nederland voor enkele criteriums. Dinsdag (31/7) is ze te bewonderen in Surhuisterveen, gevolgd door Emmen (5/8) en Roosendaal (6/8). Daarna volgen koersen in Zweden en Noorwegen.

Eigen foto