Menpad feestelijk geopend

WALTERSWALD/BROEKSTERWALD - Het nieuwe menpad tussen Wâlterswâld en Broeksterwâld is vanaf vandaag open. Een menpad is een pad bedoeld voor ruiters met hun paard en wagen. Met de komst van het pad gaat een grote wens van de omgeving in vervulling. De provincie Fryslân en gemeente Dantumadiel legden het aan in het kader van de gebiedsontwikkeling Centrale As.

Gedeputeerde Johannes Kramer opende het nieuwe menpad vandaag door als eerste een ritje te maken met paard-en-wagen. Dat deed hij samen met Lenet Venekamp, voorzitster van de Paardendagen, en wethouder Kees Wielstra. Gedeputeerde Kramer legt uit: “Sinds de komst van de Sintrale As werken we samen met de omliggende gemeenten aan de omgeving rondom de weg. Bij de uitwerking van de plannen gaven de mensen uit de streek aan graag ruiter- en menpaden in de omgeving te willen. De oplevering van het pad komt mooi op tijd: dit weekend kunnen menners er direct gebruik van maken tijdens de Paardendagen”.

Het pad

Eerder werd er al een menpad aangelegd bij Damwâld, tussen de Dammeloane en de Johannes Durksloane. Het nieuw geopende gedeelte sluit hier direct op aan. Zo ontstaat er één mooie menroute. De Paardendagen duren van donderdag 26 juli tot en met zondag 29 juli. Menners gebruiken het pad om met hun paarden in- en uit te rijden voor en na de wedstrijden.

Foto: Nanne Nicolai