Bouwgroep Dijkstra Draisma inspiratiebedrijf in landelijke campagne

DOKKUM - In de online serie 'Blik op de toekomst' volgt de Rabobank vijf mkb’ers die willen groeien door te digitaliseren. Bij de verschillende afleveringen gaan ze langs bij inspirerende ondernemers die al gedigitaliseerd zijn. De groep kwam ook bij Bouwgroep Dijkstra Draisma op inspiratiebezoek om meer te leren over hun aanpak op het gebied van innoveren en verduurzamen.

Bouwgroep Dijkstra Daisma verwelkomde de groep mkb'ers in de fabriek in Dokkum en op de bouwplaats. De groep mkb'ers werd meegenomen door de fabriek van Dijkstra Draisma waar de bouwgroep in één dag meerdere woningen produceert door middel van de gerobotiseerde gevellijn. Hiermee maakt Dijkstra Draisma producten voor renovatieprojecten, maar ook voor nieuwbouw, de zogeheten Doorstapelbouwwoningen.

Deze woningen worden in één dag geplaatst op een desbetreffende locatie. Bijvoorbeeld in Leeuwarden, waar de bouwgroep in de Balistraten 204 gasloze woningen plaatst. Na het bezoek gaat de groep naar het gasloze woningbouwproject Balistraten in Leeuwarden waar deze woningen in één dag worden gerealiseerd. Door middel van een hololens lopen ze hier virtueel rond in de toekomstige woningen. De online serie is te vinden op Youtube.