Lodenhelrun 2018 groot succes

Feanwâldsterwâl/Feanwâlden - De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde elfde editie van de Lodenhelrun in Feanwâldsterwâl / Feanwâlden. Vrijdag en zaterdag was het prachtige natuurgebied rondom Hotel Café ’t Dûke-Lûk weer het strijdtoneel voor circa 900 deelnemers, die verschillende uitdagende hindernissen voor de kiezen kregen.

Het weer was dit jaar fantastisch, niet alleen op vrijdagavond maar ook op zaterdag was het stralend mooi weer. Ook tijdens de opbouwweken voorafgaand aan de run zat het de vele vrijwilligers qua weersomstandigheden mee.

Op vrijdagavond gingen 450 junioren de strijd aan met de elementen kracht, souplesse en behendigheid. Elk jaar is het weer een genot om naar de junioren te kijken, vol enthousiasme gaan ze van start en met een nog grotere lach komen ze binnen. Vele familieleden en vrienden fietsten gezellig mee om de kinderen aan te moedigen. Na afloop mochten zij allemaal een mooie medaille in ontvangst nemen.

Op zaterdag om 11.00 uur stonden de eerste senioren al te poppelen om te beginnen. Op deze dag mocht de organisatie van de Lodenhelrun weer 450 deelnemers verwelkomen. Voor de seniorenteams was een spectaculair parcours van 7,5 km uitgezet waarbij dik 30 hindernissen getrotseerd moesten worden.

Na afloop van de run werd de balans opgemaakt, waarbij de geklokte finishtijd en het behaalde aantal punten bij iedere hindernis bepalend waren voor de einduitslag. De eerste prijs mocht in ontvangst worden genomen door team ‘De Spartanen‘. De tweede en derde prijs waren respectievelijk voor ‘We doche nog een goeie poging’ en ‘De Goudploeg ’.

De Lodenhelrun kon gedurende het weekend en voorafgaand aan de run, rekenen op meer dan 300 vrijwilligers en talloze sponsoren. De Lodenhelrun werd ook dit jaar weer feestelijk afgesloten onder begeleiding van DJ Jitse van JSB Producties.