Burgemeester Agricola nam het ontworpen reversspeld van Dantumadiel in ontvangst

damwald - Woensdagochtend, 4 juli 2018 nam burgemeester Klaas Agricola namens het college van gemeente Dantumadiel een reversspeld in ontvangst van edelsmid Dyonda Spiegelaar uit Driezum. Het college van B&W, de gemeentesecretaris en de raadsgriffier gaan het speldje dragen.

Vanuit de rijke historie van Dantumadiel is deze speld ontworpen. Het college hecht waarde aan profilering van deze prachtige gemeente en draagt hier graag via dit speldje een steentje aan bij.

Het speldje is geïnspireerd vanuit de historie en het gemeentewapen van de gemeente. Het symbool van de golvende beek wordt weergegeven in het zilver, dat staat voor al het water in de gemeente. Op basis daarvan is gekozen om de spelden uit zilver te vervaardigden. De hoger liggende zandgronden worden in het wapen afgebeeld met een gouden vlak. Er is voor gekozen om juist de textuur van zand (verfijnd grof) aan te brengen op de achtergrond van de speld.

Met de vorm van de speld wordt de geografische omtrek van de gemeente Dantumadiel weergegeven. Contrasterend op die ruwe achtergrond (die voor de zandgronden staat) staan de initialen van het logo van de gemeente Dantumadiel in hoogglans.

“Deze opdracht voor het college B&W van de gemeente Dantumadiel gaf me de kans om te laten zien wat ik in huis heb met betrekking tot edelmetalen. Voordat ik begin met ontwerpen doe ik eerst onderzoek. In dit geval ben ik begonnen met de historie van Dantumadiel”, aldus Dyonda.